Sessies

Parallelsessies

Op vrijdag 9 juli kon je meedoen aan een van de vier breakoutsessies! Ondernemers deelden hun eigen ervaringen met de veranderingen: welke kansen zagen ze, welke stappen hebben ze gezet, welke obstakels uit de weg geruimd? Natuurlijk was er ruimte voor interactie en vragen.  

Parallelsessies

Innoveren doe je zo

Permanent of schoksgewijs vernieuwen: hoe doe je dat?
In deze sessie bespreken we twee voorbeelden van succesvolle bedrijven die met innovatie sterker uit de crisis zijn gekomen. Hoe heeft innovatie hen hierin geholpen? De Walraven Groep uit Mijdrecht is een internationaal opererend familiebedrijf en actief in de installatiebranche. Zij hebben ruim 1200 medewerkers in dienst. Het tweede bedrijf is Shopping Minds uit Utrecht. Een scale-up dienstverlener in web-technologie die met hun software het klikgedrag volgt op de website van haar klanten via een zelfontwikkelde tracker. Pelle van Walraven (Walraven Groep) en Martijn van der Eijk (Shopping Minds) nemen u mee in hun ervaringen met de waarde van innovatie voor twee totaal verschillende bedrijven. Tijdens deze deelsessie komen vragen aan de orde zoals: welke rol heeft innovatie gespeeld bij het overwinnen van de huidige covid-situatie? Wat heeft de coronacrisis duidelijk gemaakt voor de toekomst?

Vergroenen in en na de crisis

De toekomst is groen en circulair: luister hoe!
‘Grondstofprijzen exploderen, en dat kan voor veel mkb-bedrijven het einde betekenen’ een krantenkop dit voorjaar … Al in 2016 zette het Rijk als stip op de horizon een 100% circulaire economie in 2050 en in 2030 de helft minder grondstoffen importeren. Veel bedrijven zetten dan ook de afgelopen jaren al in op omschakeling van een lineair naar een circulair businessmodel. Slim werk maken van afvalreductie, hoogwaardig hergebruik en ‘samenwerking in de keten’. Zo ook Ingenieursbureau Boot. Waarom besloten zij om de circulaire verbouwing en grondstoffenmarktplaats Insert in het voorjaar 2020 te versnellen? Welke bijdrage leverde de samenwerking tussen ketenpartijen, sectoren én ondernemers, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden in de regio Foodvalley? En wat brengt een een deelname aan de Rabo Circular Economy Challenge bijvoorbeeld? Ook bedrijven met duurzaamheid als kernwaarde stonden in deze crisis voor radicale keuzen. Hoe ging horecabedrijf Utrecht City Concepts de recente uitdagingen aan? Wat levert een focus op innovatief duurzaam ondernemen op? Sta je daarmee nú beter voorgesorteerd voor de toekomst? Doe mee aan deze sessie over Vergroenen in en na de crisis onder leiding van Michel Geluk (Rabobank Utrecht en omstreken).

Toekomstbestendig personeel

Goed personeel: de kurk van mijn bedrijf
1 sector, 3 unieke manieren om sterker uit de crisis te komen. Waar liepen ondernemers tegenaan met hun personeel tijdens de crisis en welke lessen nemen zij mee voor de periode die nu komt? Met welk argument koos Bert Boeijink (Bloemendal Bouw, Techniek en Onderhoud) voor zij-instroom vanuit andere sectoren? Waarom zette Serge Smit (Oxipack) vol in op innovatie? En hoe zorgde Gijs Folmer (Van Dorp) ervoor dat zijn personeel zich bleef ontwikkelen? Heeft u personeel over, of juist tekort? Of vraagt u zich af hoe uw personeel over de juiste vaardigheden beschikt voor nieuwe klantvragen? Neem deel aan deze sessie over de arbeidsmarkt onder leiding van Leonie Oosterwaal (kwartiermaker HCA vanuit de provincie Utrecht).

Jouw digitale toekomst

Heel je business online? Het kan!
Digitalisering is onontkoombaar voor elk bedrijf. Of het nu gaat om uw boekhouding, een webshop voor online verkoop of een nieuw businessmodel. In alle gevallen is data cruciaal en lijkt een online omgeving onvermijdelijk. Digitalisering vraagt om nieuwe vaardigheden en een andere manier van denken. Er ontstaan enorm veel kansen die ook voor u van belang zijn. In deze deelsessie krijgt u de verhalen te horen van twee bedrijven in verschillende branches. Zij wisten zich snel te herpakken na de schok van de eerste weken van de covid-crisis. Door digitalisering toe te passen op hun eigen bedrijf konden ze doorgaan en zelfs verder groeien. Ga ook in gesprek met Okko Huisman, founder en CEO van Cloudsuite en Paskal van Lomm, founder en directeur van Duxxie. Digitalisering droeg ertoe bij dat hun bedrijven wendbaar waren en daarmee goed voorbereid op de toekomst.

Partners