Programma

Twee talkshows en vier breakoutsessies: aan kennis geen gebrek! 

Vrijdag 9 juli zijn we gestart met de eerste talkshow, waar we stil stonden bij de staat van het regionale MKB: de financiële vraagstukken, maar ook de toekomstplannen en nieuwe business.
De tweede talkshow stond in het teken van de toekomst van winkelgebieden en binnensteden.
In vier verdiepende deelsessies vertelden ondernemers uit eigen ervaring over hun aanpak van innovatie, de kansen van duurzaamheid en van digitalisering, en de verschuivingen op de arbeidsmarkt.

Tijdschema - 9 juli 2021

Tijd
Sessie
11:30 - 12:15
Plenaire talkshow: de staat van het regionale MKB
Onder leiding van presentator Kim Coppes gaan verschillende tafelgasten met elkaar in gesprek over de impact van corona én over de kansen en bedreigingen ná corona. Hoe kan het regionale MKB zich herstellen? Wat zijn de economische vraagstukken? Hoe luiden de toekomstplannen en welke kansen liggen er op het gebied van duurzaamheid, innovatie, arbeidsmarkt en digitalisering?
In deze talkshow schuiven gedeputeerde Robert Strijk en Marcel Hielkema van VNO-NCW aan tafel samen met cultureel ondernemer Janneke Jager. Vervolgens gaan Robert Strijk, lector Lex van Teeffelen en Rients Schuddebeurs van de Rabobank met elkaar in gesprek.
12:20 - 13:05
Breakoutsessies: innovatie, digitalisering, duurzaamheid en arbeidsmarkt
Tijdens 4 breakoutsessies spijkeren ondernemers je bij met hun tips en ervaringen. Paskal van Lomm (Duxxie) en Okko Huisman (Cloudsuite) nemen je mee in de vraag waarom digitalisering noodzakelijk is voor je business. Pelle van Walraven (Walraven Groep) en Martijn van der Eijk (Shopping Minds) leggen uit hoe je innovatie op een simpele manier vorm geeft. Serge Smit (Oxipack), Bert Boeijink (Bloemendal Bouw) en Gijs Folmer (Van Dorp) vertellen hoe zij personeel, onderwijs en arbeidsmarkt toekomstbestendig maken. Kees Boot (Buro Boot Ingenieurs) en Utrecht City Concepts lichten hun keuzes toe voor groene businessmodellen.
13:10 - 14:00
Plenaire talkshow; de toekomst van de binnensteden
Kim Coppes gaat in gesprek met verschillende tafelgasten over de toekomst van winkelgebieden en binnensteden in de provincie Utrecht. Aan tafel schuiven onder anderen aan Wethouder Klaas Verschuure, Maryse Francois (Winkel van Sinkel), Jorik van Bijlert (Jazz Amersfoort) en Jeroen Roose – van Leijden (Centrum Management Utrecht).

Partners